Søg i denne blog

lørdag den 9. juni 2012

Let sprængt kalvebryst med asparges


Jeg spiser gerne kalvebrystet til frokost med rugbrød til. Men vil du bruge det som aftensmåltid, så servér den med kogte kartofler.
Og selvfølgelig sammen med sprøde asparges og fed flødepeberrod.........

Spræng selv dit kalvebryst, eller andet kød for den sags skyld. Så kan du selv vælge dit kød (og hvor det kommer fra) + undgå nitrit.

Find flere af mine opskrifter på FEMINA.DK

Opskriften passer til 4-6 personer, som frokostret eller aftensmåltid.




1 kg kalvebryst
100 g groft salt
30 g sukker
2 laurbærblade
1 spsk. sorte peberkorn
FLØDEPEBERROD:
1 dl piskefløde
revet peberrod
1 spsk. flydende honning
3 spsk. citronsaft
2 spsk. koldpresset rapsolie
salt
400 g asparges
TILBEHØR:
rugbrød eller kogte kartofler

Puds brystet helt fri for fedt og gnid det med salt og sukker. Læg det i et tildækket fad i køleskabet i 1-2 døgn. Vend det jævnligt undervejs. Børst overskydende salt og sukker af brystet og kom det i en gryde med koldt vand, der dække, samt 2 laurbærblade og 1 spsk. sorte peberkorn.
Kog brystet i ca. 1 time- 1 ½ time, eller til brystet er mørt. Skum undervejs. Lad kalvebrystet tække i yderligere en halv time i lagen og servér det i tynde skiver, lunt eller koldt.
Pisk imens fløden og smag den til med peberrod. Rør honning, citron og rapsolie sammen og knæk den nederste, træede del af aspargesene. Skær aspargesene i tynde skiver på et mandolinjern, eller med en tyndskræller. Vend aspargesene med dressingen lige indne servering og krydr med salt.
Servér straks kalvebryst med asparges, flødepeberrod og rugbrød eller kartofler.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann