Søg i denne blog

fredag den 27. april 2012

Byg-Otto med ærter

Dagens Dejlige indtog jeg tidligt i morges - og er som det fremgår af overskriften, en byg-otto med ærter og ricotta. Opskriften følger her - for det er jo weekend.

Opskriften er god som hovedret til to eller forret til 4.


2 dl perlebyg
2 fed hvidløg, hakkede
1 skalotteløg (eller 1 lille løg), hakket
olivenolie
1 dl hvidvin
125 g ricotta
30 g revet parmesan
2 dl bælgede ærter
salt og peber
ENDVIDERE:
1 potte ærteskud
1 spsk. citronsaft
høvlet parmesan

Kog perlebyggen mør, 15-20 minutter. Dræn vandet fra den og sautér imens hvidløg og løg i olie i en gryde. De skal ikke tage farve. Kom perlebyg på og lad den få ½ - 1 minut. Tilsæt hvidvin og lad dem koge op.
Kom ricotta ved og lad den varme op. Tilsæt parmesan og ærter og lad dem varme med i 1 minuts tid. Smag til med salt og peber.
Anret byg-ottoen toppet med ærteskud vendt med lidt citronsaft og mere parmesan. Servér straks.

Opskrit & foto: Louisa Lorang