Søg i denne blog

mandag den 24. oktober 2011

Svinekoteletter med honningbagte rodfrugter

Køb nu nogle ordenlige koteletter på ben! Det er næsten ikke til at stege de der små tynde koteletter fra supermarkederne. Så køb nogle tykke basser, så kan du spise vegetarisk i morgen.


Opskriften er til 2 personer




2 pastinakker 
2 bagekartofler 
3 gulerødder 
2 spsk. olivenolie 
1 spsk. flydende honning 
skal og saft af 1 citron 
2 spsk. olivenolie 
½ potte oregano, plukket
ENDVIDERE: 
2 svinekoteletter 
lidt olie til stegning 
salt og peber

Skræl pastinakker, kartofler og gulerødder, og skær dem i både. Vend dem med 2 spsk. olivenolie og salt, og bag dem i en varm ovn ved 200° i ca. 30 minutter, eller til de er møre. Dryp de varme rodfrugter med honning, fint revet citronskal, citronsaft og olivenolie, og smag til. Vend oregano i lige inden servering. 
Steg imens koteletterne i lidt olie på en varm pande. Krydr dem med salt og peber, og servér straks koteletter og rodfrugter. 



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann