Søg i denne blog

tirsdag den 18. oktober 2011

Græskarsuppe

Mere suppe! Fordi det stadig tyder på at det bliver vinter i år, fordi det smager godt og fordi græskarsuppe er en favorit!




1 lille græskar, ca. 900 g, f.eks. butternut- eller hokkaido- 
1 lille løg, hakket 
3 fed hvidløg i skiver 
10 g skrællet ingefær, hakket 
olie til stegning 
½ bundt koriander 
1 dl hvidvin 
1 l urtebouillon, gerne Herbamare
salt 
1 rød chilipeber i tynde 
skiver, efter smag 
limesaft 
TILBEHØR: 
groft brød 
limebåde 

Del græskarret i to. Skrab kernerne ud med en ske, og skær skrællen af. Skær kødet i terninger. Sautér løg, hvidløg og ingefær i lidt olie i en stor, varm gryde. Kom græskarkødet ved, og lad det hele sautere under omrøring, uden at det tager farve. Hak korianderstænglerne fint (gem korianderbladene til serveringen), og kom dem i gryden. 
Hæld vinen på, og lad den koge næsten væk. Hæld derefter bouillonen på, og lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter, eller til græskarret er mørt. Blend suppen, og smag den til. 
Vend korianderbladene med hakket chili og lidt limesaft. 
Servér den varme suppe toppet med koriandersalat. Giv groft brød og limebåde til.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann