Søg i denne blog

fredag den 19. august 2011

3 i 1 chokoladekage


Her er opskriften på verdens nemmeste chokoladekage.
Servér den som den er, eller top den med det du bedst kan lide. Her kommer tre forslag fra mig.

Mikkel flasher cheesecake.....


BASIS CHOKOLADEKAGE

200 g sukker
200 g smør
200 g mørk chokolade
1-2 spsk. mel
6 æg
smør og bagepapir til formen
Smelt sukker, smør og chokolade i over vandbad.
Pisk mel i chokolademassen og derefter æggen et ad gangen.
Smør en form med smør og for den med bagepapir. Hæld dejen i formen, ca. 2/3 op – afhængigt om du vil have plads til topping, og bag den i 25-50 minutter, alt efter størrelse på din form.
Lad kagen køle lidt af og servér den lun eller kold.

CHOKOLADEKAGE MED CHEESECAKETOPPING

½ portion basis chokoladekagedej
TOPPING
3 blade husblas

2 dl piskefløde
200 g flødeost naturel 

1/2 citron, saft og revet skal
50 g cremefraiche 88 % 

50 g flormelis

bær til pynt
Tilbered chokoladekagen som ovenfor. Fyld dog kun dej ½ op i formen. Køl chokoladekagen helt af.
Udblød husblassen i koldt vand i 5 minutter.
Lun fløden og smelt husblassen i fløden. Pisk fløde, flødeost, citronskal, citronsaft, cremefraiche og flormelis sammen. Kom cheesecaketoppingen på den afkølede chokoladekage. Sæt kagen i køleskabet i mindst et par timer, gerne natten over. Top med bær og servér straks.


CHOKOLADEKAGE MED KOKOSSNASK

1 basis chokoladekage, bagt
TOPPING
125 g smør
100 g kokosmel
2 1/2 dl brun farin eller muscovadosukker
2 spsk. kakao
Lad kagen afkøle en smule.
Kom smør, kokosmel og farin i en gryde og lad smør og sukker smelte. Kom kakao i og hæld massen på din chokoladekage. Bag den ved 220 grader i 5-10 minutter.
Servér kagen lun eller kold.


Jeg har snydt lidt......



CHOKOLADEKAGE MED SALTEDE NØDDER

1 chokoladekage
SALTEDE NØDDER
100 g blandede nødder, f.eks. pistacier, cashew, hassel, mandler og jordnødder.
½ dl vand
½ tsk. fint salt
TOPPING
100 g mørk chokolade
25 g blødt, usaltet smør
1 spsk. fløde
Bland nødder, vand og salt i et ovnfast fad og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter. Lad dem køle af på bagepapir.
Hak dem groft når de er helt kolde.
Smelt chokoladen over lav varme eller i vandbad. Tag den af varmen og rør det bløde smør i lidt ad gangen. Tilsæt til sidst piskefløde. Fordel chokolademassen ovenpå den afkølede kage. Drys med groft hakkede nødder og lad det hele køle inden kagen skæres og serveres.
Kagen kan laves helt færdig, overdækkes og sættes på køl til næste dag.

Opskrifter: Louisa Lorang